Sınır Ötesi E-ticarettir. İntenet üzerinden dünyanın dört bir yanına ürün satmaya e-ihracat denir.
Sınır Ötesi E-ticarettir. İntenet üzerinden dünyanın dört bir yanına ürün satmaya e-ihracat denir.
Mikro ihracat sınırları kapsamında kalan ihracat işlemlerinde, gümrük işlemlerinin masrafları düşürmek ve hızlandırmak için kullanılan beyanname sistemine de “ETGB” yani “E-ticaret Ticaret Gümrük Beyannamesi” adı verilir.
Azami 15.000 Euro bedel ile satmış olduğunuz en fazla 300 KG ağırlığındaki bir ürünü, yurt içindeki bir müşteriye satıyormuş gibi yurt dışına gönderebildiğiniz ihracat şeklidir.
Mikro ihracata ilişkin kesilecek faturalar gönderici e-arşiv kullanıcısı ise e-arşiv fatura değilse kağıt ortamında kesilmeye devam edilecektir. Gerek GTB‟nin gerek Başkanlığın bu konuda bir düzenlemesi bulunmamakta olup, aksi belirtilmediği sürece matbu (kağıt/e-Arşiv) fatura düzenlenmeye devam edilecektir.
Gümrük tarife istatistik pozisyonu için kullanılan, Ürünlerin tanımını ve ayrımını yapmak üzere kullanılan kodlardır.
12 haneden oluşan GTİP, uluslararası ticarette ürünlerin tanımını ve ayrımını yapmak amacıyla kullanılmaktadır. Dünyanın farklı yerlerinde üretilen ürünler için GTİP kullanılarak detaylı bilgiye kolayca ulaşılabilmektedir.
(Business to Consumer – İşletmeden Müşteriye)
Pazaryeri (Marketplace)
Türkiye İhracatçılar Meclisi İle İhracatçı Birliklerinin Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun gereğince TİM’e bağlı 13 Genel Sekreterlik altında örgütlenen 61 ihracatçı birliğinden en az birine üye olunmalıdır.